Thursday, 29 December 2011

2012 coming!!

praise to Allah 2012 will coming soon..
tinggal 3 hari je lagi beb!
so you guys for sure sangat seronok
ye dak?
maybe sebab bulan Januari wedding date,
birthday, due date for your baby, dapat kerja
baru, tunang, adik masuk tahun 1, dapat kereta,
bla..bla..bla...

btw, wish list u guys for this year amacam?
settle atau masih tertangguh?
takpa, kalau tangguh mari-mari bawa wish
list tersebut ke tahun 2012 dan realisasikannya.

owh ye..awas!! jangan masuk masuk jamban jam 21.59 minit malam
pada 31 Disember 2011 sebab bila korang keluar dari
jamban nanti korang da masuk ke tahun 2012..
hahahhahaha...owh ok tak lawak.tettttttt!!!!


apa wish list korang untuk tahun baru ni???
aku excited lebih so aku nak wish Happy New Year terlebih dulu u ollss!!!


p/s: baru plan nak tengok Maharaja Lawak Mega esok kat stadium Malawati..tapi cancel..tsk..sebab esok 
      balik rumah sampai 2 Jan 2012..ok takpe Astro kan ada(>...<) wah balik ni aku nak tala buah-buahan
      Malaysia!
   

lappy tua

semangat nak berblogging tetiba down..
semuanya pasal lappy tua ni ha..korang
imagine jelah yang skrin lappy nie bergoncang
macam tibi lama tu??
sakit bijik mata aku nak fokus..
owh actually, da 3 tahun
kot aku pakai..orang lain da ganti baru da
aku je tak..tapi kalau ada yang sponser
"kecik tapak tangan, nyiru mak tadahkan"

skrin nie mula-mula sikit je...tak effect pun
mata aku macam sekarang ni..
semuanya bermula dengan masa cuti sem yang lepas,
aku suka on laptop memalam
buta sambil meniarap macam omputih tengah
berjemur nak kulit tan tuh...
aku suka tengok movie..biarlah beratus kali aku
tak kisah kalau film tu best macam 3 Idiots misalnya.

ok bila dah tengah malam, mata aku nie cepat buruk..(^..^)
so aku bila tertido tu pagi esok bangun lappy da kena
hentak dengan kaki aku..so kalau da dekat 4 bulan
lappy aku kena seksa dengan kaki, memang rosaklah..
(erk.. aku rasalah sebab laptop aku before this tak meragam skrinnya)

ni aku gigih jugak nak post entry baru tahu??
citt..mata aku berpinar-pinar sebab lappy ni..
ke lappy sudah memberi hint supaya gantikan dengan
yang baru? emmmmm....maybe.

p/s: baru berangan nak camera canon E600, lappy sudah kasi wa panas. (ayat ganas) buuekk!

Friday, 23 December 2011

wish u happy birthday!

skies just cloudy...but not rain..
i called his number today n wish
"Bapak, Selamat Hari Jadi..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ye"..
bapak pun menyambut
" owh terima kasih, tapi tahun nie tak buat birthday bapak pun sebab takda orang..."
aku pun jawab
"ala..nanti kita balik sana, belanja bapak makan"
24 Disember 2011 - "Bapak sweet 65 ... "

so u guys yang masih ada bapak, papa, papi,
dada, abah or whatever u called it, appreciate
n give a wish to ur lovely dad eventhough u r
dont have a gift to give him..!! it will make him
knows that u not forget and always remember
him..

Birthday Wishes For My Bapak
This day is not special only to me, but to all those people whose lives you have touched with your kindness and generosity. I feel so blessed to have you as my Bapak. I am so proud to be your daughter. I just want to tell you Bapak, no matter how much time passes and how old I become, you will always be my superman!   I wish you a day, filled with love, joy, care and fun! Happy Birthday Haji Mohd Harun bin Haji Tram!!

gulp..alahai..

tajuk cam bangang..tapi kesah pulak aku..
hye..hari ni orang tu dream comes true...*________*
mana tak nya, pagi buta aku dengan en.sam
gerak ke Damansara dengan satu misi..iaitu
merealisasikan impiannya..
wah kemain lagi!

ok..kitaorang ke Curve dulu sebab ada orang tu
da meroyan nak beli ehem-ehem..
cari2 tak jumpa, ada booth yang tak open lagi,
sudahnya tawaf 1 mall..

da ala-ala bengang + letih balik semula ke kereta
n terus pecut ke OU dalam pukul 11.25...pagi ye
kawan2, bukan malam..
ok terus aim booth malam semalam kitaorang pergi tinjau,
tapi dia sedih dah tutup sebab datang lewat..so tengok
wayang citer Mission Imposible..(ghost protocol)
aku macam biasa ejek-ejek lah ye ke tidak dia nih kan?
pastu siap suh kerat lagi pamplet tu n berangan kononnya..
eh dah tersasar cerita malam semalam lak..*_*

ok..da sampai ke booth tersebut ye kawan2 dalam
pukul 11.45 pagi leboh kurang r..
masuk OU n terus ke S.B..
so dia da tanya2, deal bagai dengan orang tu n
his dream comes true!!! nak tahu apa?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ish..aku hanya mampu telan air liur je..
-
-
-

-
-
-
-

-
-
-
gulp
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

alahai....tengok aje lah...







 nice eh?



 cantik box



 model samsung 2011-2012




 maaf...muntah ye tengok gambar diatas? hahaha!!



and last but not least..baby boy dialah ni! umur tak sampai lagi 1 hari...bau kedai lagi.
silalah nangis beramai-ramai kita semua yang teringin tapi dapat jadi owner 
Samsung Galaxy Note lagi..>___________<



p/s: bilo eh dapek merghaso samsung ni hak! mampu korghat jo pamplet Samsung G.Note n eden tampal   
      dokek experia x10 eden..

Tuesday, 20 December 2011

1 hari nie

halo...
erk..takda siapa halo balik..
alahai malunya..
hahaha..

tadi aku memasak taw..
konon nak jimatlah..
aku masak sardin n goreng telur
dadar je..nasik malas masak.
boleh??
aishh..aku boleh jer..masak nie
bukan apa..ikutkan malas sebab
pagi lagi lepas habis test aku bedal
nasi kerabu sebungkus.
sedap derr...

so ingat malas nak masaklah..
tapi fikir balik, masak je lah..boleh
makan seround lagi! lagi aku kesian
kat en.sam..dia nak makan sardin so
aku ni masak jelah..
pic aku boleh lupa nak hambik.. aku
pelupa sejak 2 menjak ni..(alasan)

da siap masak aku bawak turun lauk2
n makan kat taman bawah rumah..awww..
hihihi..romantik kan?hahahakktuiihhh!
bukan masalah romantik makan kat taman,
kang bawak masuk rumah mampus kena
tangkap dengan Jais..

aku kol dia siap2 suh
dia beli nasi kosong je tapi tengok
bawak cendol sekali..sedap
jugak cendol tu..aku bajet konon kenyang
tapi dia pelawa nasi separuh aku terima
aje..makan2 tetiba lak hujan da start renyai.
nasib da nak habis makan..da basuh tangan
kat paip tepi pool aku plan nak ke Giant
beli barang2 sikit..sebab lauk da habis n
malamnya pulak plan nak shoot vid Italy.

da sampai Giant, aku hambiklah barang2
yang memang takde dalam list otak aku..
pakai capai yang mana rasa nak n takda..

sempat ambik pad sofy 16s, ayam, nivea
deodorant, mushroom grey oyster, cottage fries,
n nestle bliss... ada 2 barang rahsia. tettt!! motif
nak rahsia..macam orang nak tahu..

da itu je tangkapan aku setelah ke laut bergelora
Giant di Shah Alam..ok esok nak goreng ayam
n mushroom masak manis..bye....

laporan dari lisa suri rumah..

p/s: tengah aku dok taip entry ni mata ternampak cicak kecik kat dinding..apa lagi cicak lari masuk belakang
      kertas tampalan budak bilik sebelum ni..aku tak lepas peluang, hentak dia pakai selipar rumah..nasib die
      ler...sape2 tolong ambik bangkai cicak..sah2 busuk derr 2 3 hari  nanti..

Monday, 19 December 2011

oral test dap dup dap..

Alhamdulillah..lega aku bila oral test
for italy is done...tarik nafas n hembus
sehembusnyalah!
weh getar tahu lutut aku macam skru
semua longgar..

sebelum oral test we all do the listening
test. agak gila jugak ye sebab laju
sangat profesaressa Ilaria tu cakap,
sampai aku n the rest of the class tercungap-
cungap nak catch-up (situasi macam Diego
lari tak cukup nafas nak selamatkan bola dari
Nazmi Faiz yang nak membuat gol padu masuk
gawang Indonesia..)

da settle listening test part 2, Ilaria suruh bebudak yang
masih tak buat listening test part 1 kena sitting
for the testlah..
budak-budak yang nak buat oral test harini dia
suruh tunggu kat luar dulu..

sementara tu aku dah tercongak-congak nak buat ke tidak
oral test sekarang sebab macam tak yakin Malaysia
boleh..eh..eh..motiff...
intan, mawar n yang lain decide nak buat next week
monday..dieorang semua nak g makan..emm..
aku fikir balik..ish mana 1 ni..buat ke tak..
ahh..aku make a simple decision..so i do
the oral test!
tak cuba tak tahu ye dak??

after 20 minutes i guess..dia suruh sorang-
sorang masuk..
aku bagitau bebudak yang nak buat oral
sape nak buat dulu..semua suruh aku dulu.
aku buat-buat berani je lah..malas tunggu2.
da masuk tu aku terus je
"hola, buornosera..n bla..bla..bla..."
dia pulak senyum n cakap bravo..

aku ingat da settle..tetiba dia tanya soalan2
yang buat aku berpeluh dingin..selamat dapat jawab
jugak walaupun ada tergelincir sikitlah..
akhir sekali da selesai n she give me the mark..
23/30..aku senyum n tanya dia..
aku  : can i redo for the next week?
ilaria : i think ur marks it's quite good..but its up to you..

em...ok lah kot..kang elok2 nak lagi banyak dapat
lagi teruk..lagipun next week aku nak balik Pahang..
so macam mengganggu schedule aku je..
fyi, aku ada buat slide show tapi tak guna langsung.
memang bangang tapi selamatlah aku hapal..hafal.
aku cakap ok.."grazie e arrideverci profesaressa Ilaria.."
dan kami pun saling Ciao mengCiao...



 p/s: ciao-bye/goodbye
       arrideverci-bye-bye (formal)
       buornosera-good evening
       grazie-thank you
       bravo-smart

Saturday, 17 December 2011

break time!

video

yang masih hidup tak tentu n banyak sangat dugaan dan cobaan  n etc tu meh dengar lagu ni sat...
maaf ye kalau kepala korang terpaksa senget 180 darjah...eh yeke 180? entah..cekidaoouutt!

p/s : this is original voice not miming...tapi kalau aku tepek vid yang aku menyanyi itu adalah miming..

emo

erm...tak tahu nak mula dari mana..
bukan senang nak menulis ni..kang
hentam kromo makin merepek-repek..
ok...hmmmm.....
(tarik nafas dalam2 sambil lepaskan slow-slow...)


ok aku perempuan stress sekarang..
jangan main-main, habis muka kena
cakar kang....bye..


p/s: bajet kucing nak cakar-cakar orang...

italy accent

hola! buonasera!
io sono wafa, sono Malaysiana..
io ho ventuno anni.
sono studente di d'arte schermo ..
hihihi..

(just imagine me talked in italy accent)...tee..

p/s: matilah nak kena siapkan vid italy for final exam..create story n shoot! peace yooww!! ambik tagline             Ac Mizal..Ciao!!
  
before korang chow chin chow nah aku tepek muka artis dari  Italy..kata post pasal Italy..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





 hahahaha...jangan mara aaaa....

Friday, 16 December 2011

weds photography

photographer   : wan wafa
bride & groom : haney & kuha
camera            : Canon DLSR
location           : haney's house & sg.lembing (atas bukit)













































sekian..ini adalah pic random..
beratus beb..aku pening da tengok.
so just pick up yang mana larat
nak edit & letak cop mohor aku..hahaha..
anyway, pose-pose tu semua aku la
yang suruh+paksa sebab PENANTINNN
malu!!

p/s: huarggghh..i want new latest canon!! mak bapak sedekah la sebarang 1.. boleh jugak buat income nie.

kes ngaji

hik..hik..hik..aku tersenyum jer
bila sebut kes aku mengaji dulu..
punyalah ramai guru mengaji aku
dulu...taw sebab apa?

sebab aku selalu buat alasan kat
mak aku..guru mengaji tertido
time ajar mengajarlah, garang sangat,
itulah, inilah...hik3...

tapi memang aku tak tipu..
time aku tengah mengaji, guru
mengaji aku boleh tertido..eh..eh..?

ade pulak tu garang giler taw..
aku memang nak terkencing-kencing
kalau dah kena 'sound' time kecik-
kecik dulu...

last-last sampai mak
aku tensi dengan aku dan mak
cakap ko pandai-pandailah cari
sendiri lepas macam-macam
songeh aku...

so moral of value mengajilah sampai habis ye
tak kisahlah berapa banyak pun guru mengaji..

eh..eh .. muka tak makeup..:)

  pakai tudung tapi lengan baju sontot!! maaf..teee...

p/s: saja test shawl

 


Thursday, 15 December 2011

no more haram jaduu..

hahahaha...aku gelak besor bila
terasa diri nie buta it sikit...kes
yang haram jaduu (post sebelum ni)
tu dikira mission is complete.
hihi..da sette setelah aku korek
sana-sini..so no more haram
jaduu ye....in case, it happens again
memang aku #@##%^&^&!!

....LOL..

kawin muda

seriously ya..kalau aku ada duit cukup,
aku memang nak kahwin awal/muda..

tapi sebelum nak kahwin muda ni banyak taw preparation yang perlu dibuat.

1. muhasabah diri
    nak kahwin tu of course u guys have to manage
    yourself first..kalau perangai macam budak
    tak cukup umur in fact da tua sebenarnya baik
    fikir panjang dulu..kang tak pasal-pasal kena
    cerai muda-muda ni pasal suami tak tahan perangai
    gediks n mengadanya tu..so muhasabah diri anda dulu.

2. ekonomi kukuh
    korang ingat dah kahwin tu tak perlukan duit ke?
    ish..kalau setakat kahwin ramai yang boleh..masuk
    je PT or JPA, MARA , or whatever korang g lah nikah.
    heh..ini cakap je..melampau ko kahwin pakai duit study
    loan kan....
    maksud aku ekonomi masih tak stabil tapi sibuk nak nikah.
    kerjalah yang elok2 dan rasa mampu  menanggung
    makan pakai laki bini dan anak2..
    tak kanlah mak bapak nak support
    makan minum, pakai, sewa rumah, letrik air, suar kecik korang,
    n etc after nikah...lainlah kalau suami or bini anak orang
    ado-ado (kaya raya) yang 7 keturunan makan tak habis...tapi
    bak kata orang tua2 bukit kalau dikorek lama-lama rata jugak..
   
   
3. mental dan fizikal
    mental korang suppose to be strong and not fragile..
    korang kena pikir dulu kemungkinan yang akan berlaku
    dalam perkahwinan yang korang tu..contohnya money
    problem or n suami curang..hah..yang tu mintak jauh 
    la k..kalau rasa mental tak ready ish tak yah kot..camtu jugak
    dengan fizikal..kalau sakit memanjang camner nak kahwin?
    so amalkan gaya hidup yang sihat ye..tapi kalau sakit jugak
    doa banyak n dekatkan diri dengan Allah la ye..mungkin
    menguji kita sebagai hamba-Nya..

4. masak, kemas rumah, (basic)
   sibuk nak kahwin tapi masak megi je tahu..hish..lupa
   kan niat nak kahwin muda tu dulu..g berguru dengan chef Wan
   tu dulu..erkk..over..g la tanya mak korang how to masak asam
   pedas, tumbuk sambal belacan, ikan siakap masak 3 rasa, nasi
   kandar...hahahaha...giler la..susah tu! alah yang senang tapi sedap,
   khasiat semua ada..bak kata orang tua2, jagalah perut suami sebab
   itulah salah satu cara kekalkan kebahagiaan rumah tangga.
   lagi 1, kena tahu kemas rumah..bilik korang yang masih bujang ni pun
   macam kena langgar garuda Indonesia ada hati nak kahwin konon....
   dah kahwin esok entah macam manalah..


5. kenal hati budi 100%
    kenallah hati budi si dia tu 100%. janganlah korang baru 3 kali dating
    da ajak kahwin..manalah tahu kalau perangainya pysco, baran, pengotor,
    kasanova, penipu, homo dan seangkatan dengannya. hihihi..contoh situasi
    korang tengah gaduh pasal dapat tahu suami adalah homo gatal padahal
    inai pun tak hilang lagi kat jari.
    so hati muda masing-masing tengah panas, kalau bergaduh tu salah
    seorang kena mengalah. sebab takut kaki tangan je naik hari2..time tu sure
    korang menangis tak berlagu pop, balada, rock, etnik kreatif, jazz n sebagainya..
 

erm...cukuplah 5 k..nanti banyak2 aku melalut ke cara menjaga baby besor kecik pulak..
hahaha...eh tapi aku ada pengalaman taw jaga baby ni...baby kakak aku la tapinya..

sebenarnya ada lagi yang perlu korang semua fikir 200x kalau nak kahwin muda-muda ni
bukan apa..bagi korang yang yang jenis cucuk langit or tak 100% ready nanti korang bawak baby tapi dalam hati nangis tak merasa nikmat enjoy dengan kawan sebaya dan terpaksa dengar leteran suami, masak, buat kerja rumah, jaga anak,dan tukar diapers. si suami tak dapat keluar tetiap malam, hadap muka bini yang tak melawa dan gaya macam maid je alih2 dua-dua buat perangai dan bercerai berai...dah tambah lagi fail cerai kat jabatan agama..hurmmm...

tapi bagi aku, kalau dah ready dan confident, apa salahnya kalau kahwin muda... lagi seronok dapat jaga baby yang comel, anto anak ke tahun 1, tengok muka laki hari2...ye dak??? share lah pendapat korang kalau ada pape yang kurang or betulkan apa yang salah ye...hi3..happy reading u guys!






Monday, 12 December 2011

haram jaduuu...

ish..nak nangis ke
meraung je terus ni?
sakit hati aku ni
kalau ditahan lagi
memang meletop!

argghh...pehal la
gatal sangat tangan
aku nak ke favicon
dan edit menatang
tu????!!!!!!!!!!

aku baru nak edit
wajah muka aku
nak ganti yang lain
lak sebab macam
lama sangat da
pakai header tu..
naik menyampah da
tengok..

so haritu aku tak sempat
edit, so aku close macam
tu je la..

then..aku baruuu nak edit
ni ha! alih2 tak boleh
n keluar error!!! tensi
aku macam ni..da lah petang
kang ada test Italy...
very the haram jaduu..

eh apa kena mengena test italy
aku dengan masalah nak edit
ni? mihahahaha...

ok berbalik kepada cerita yang
betul...
siapa tahu tolong plezzz.....
tq ye..moga Allah dapat
membalas jasa kalian..

amboi..hik2...

Sunday, 11 December 2011

sweet 65!!!

amboi2...sweetnya la yer...
siapa yang da 65 tu??
hihihihi....


bapak kita ler...(^_^)
eh bapak aku! bukan 'kita'...LOL


bila tu??
bulan doblas nie hah! yeahhh!! suka..
tapi korang sume tahu tak antara mak, bapak
n aku..bapak aku mengalahkan
aku dan mak aku celebrate tetiap tahun...

aku??
da study nie maknanya da 4 kali tak
celebrate ajak kawan2..gantung2 belon,
ikat rambut ada riben, ada choki2 bagai
....nyanyi kuat2 dan tiup lilin sampai
tersembur air liur..ahak! sory.

bengang betul aku...hish...tapi bukan
takda orang celebrate besday aku langsung.
ada je tapi tak meriah macam zaman2 muda
dulu la...setakat housemates dan bf...
dapat juga bear gedabak2 or pape harta karun
yang lain..hihi..syukur.

adatlah ye reader sume..aku kalau post pasal
benda lain dengan diri2 aku sekali terlibat..
katanya tuan belog..siapa menyampah maaflah..

anyway, aku saja nak post pasal besday
bapak aku even belum sampai tarikh yang
betul..24 Dis ni barulah cukup 65 thn..sama
dengan weds kakak Hanis Zalikha, kak Liana
dia tuh...ni kira pre besday post..kelass kau wan!
*cakap la sebenarnya takda idea lain. wink*



location: rumah feveret bapak aku...dekat dengan hutan..suka habiskan time
             dia kalau da habes kerja.. dia kan anti-social..hahaha


 majlis harijadi orang lama ni tak perlu la choki2, jelly sume tu ye...hi3..mee bandung kakak aku buat seperiuk nak makan kenduri...ambik kau!


 
kat kedai runcit mak aku ni.. eh tapi nya pe biol sangat aku letak pic ni?? ni pic time besday mak aku..dapat pe ntah aku tak ingat.




 ok back to besday pictures bapak aku..ni tahun lepas punya.


 eh2...happy cam besday boy pulak!! tengok badan budak kecik ni ade bintik2..haishh budak kecik selamat da besar takda da.

hahahaha..tatata....

p/s: nak upload video time besday tapinya takut nangis korang tengok 'keromantikan' mak aku...
      ade eh word tu?

gerhana bulan

siapa tengok gerhana bulan
malam tadi?

aku tak sempat nak tengok..
eceh2...bukan tak sempat
tapi saje2 buat tak menyempatkan
diri...

bontot aku berat so aku
memang malas nak bangun n pergi
berdiri kat balkoni.
tu cerita sebenarnya..lazy girl!

aku tahu pasal gerhana bulan ni
pun sebab tengok orang busy
dok twit2 pasal ni.
kalau aku tak baca twit maknanya
harammmm jaduu aku tak tahu terus
pasal gerhana bulan da terjadi malam
tadi..giler la aku..lagi dasyat aku kadang-
kadang tak ingat hari dan jugak bulan
berapa..dasyat siakk!!
so, agak2 ada tak yang nak buat
menantu??

apejadah nya aku tiba2 melencong
pasal benda lain lak ni??
maaf ye..

p/s: jangan lupa tengok film Petaling Sreet Warriors sebab aku berlakon dalam citer tu..
     
      hahaha....tengok..berjeruk korang kena kencing dengan aku...miahahaha...
      tak kira aku nak gak pergi tengok sebab ramai cakap citer tu OWESOME...daaa.......

Wednesday, 7 December 2011

O.R

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku..

alahai...ombak rindu memang
touching u ollss...aku tengok
dari awal sampai abes air mata
bergenang..nak nangis tapi aku
aku tahan takut kena gelak dengan
En.sam.........jiwang mungkin aku
ni..eh jap eh...
mata aku masuk
'habuk'...demmm! bye!

Tuesday, 6 December 2011

no comment!

Biasa dengar kan 2 patah perkataan ni..?
retis2 biasalahkan?
termasuklah jugak
sekarang atlet pun terlibat..gelemer
mengalahkan retis!


so apa kena mengena dengan aku??
biaq p kat dorang r..


artis ke aku ni??

*sila sediakan baldi dan tisu takut korang ada pendarahan mata*

a
 
 
b


c


d


e


f


g


h


i


j


k


l.....LOL hardddd..(*,*)




hahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahha! 
no comment!

Monday, 5 December 2011

godai aku lagi

plis....pliss....plisssss...

godai aku lagi..
tak tahan rasanya ni..
(aku gilalah mintak digoda!!)

tapi apa aku peduli..
aku memang rela digoda...

arghhh..tidakk...
berdegup kencang rasanya dadaku ini
Ingin berteriak aku mau kamu....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



 motiffffff??..LOL





 da kering da sekarang...siapa nak derma aku sebotol???


 birthday bos aku dulu...sedap tapi keras nak mampus kek BR yang dok heboh2 kat radio sekarang nie..


 officemate baik hati belikan aku sebijik kt SR sempena aku da abis praktikal...


 aku da cekik dulu...memang menggoda rasanya...argghhh....yeahhhh...
tapi sebetulnya lagi nikmat kalau orang yang belanja..ye dakk??


 alahai...(senyum...tak perlu kata apam apa- apa.....)


 ini goda sampai boleh muntah balik!! tapi terbaek from tony roma's....


 yang nie aku bedal housemates aku punya dulu...dia langkawi punya orang so bedal berapa pun dia tak kisah...ehh..ni pendapat aku je...teeee...jangan mara haa..



 moral of the story **
goda tu letak tepi dulu sebab seluk poket / purse n tengok ada berapa hinggit sekarang..
lu miskin la sekarang wan!! (menangis berlagu shahdu aku sekarang...
no..tidak..aku menangis sambil moves like jagger..i got the moves like jaggerrr....)

p/s: sure korang bace n tanya dalam hati  "manalah part berlaku keluc***an....??"
tak de...da abes da citer aku...close window or scroll lg untuk baca post lain..
maaf kalau reader tergersang dengan baca title je ..

iman adalah...mutiaraaa....

ehem..ehemmm...
sedap tak suara aku? 
haha..agak2 korang
nie aku nak post pasal
apa??

tekalah...























hahaha..mesti korang
semua ingat aku nak
bagi ceramah free kan?

hahaha..aku tak pandai
nak bagi ceramah..ngaji pon 
tak habis..ada hati nak bagi
ceramah...bueekkkk...

pssttt...nak mengumpat sikit pasal
budak nie...korang kalau agak2
aku over sila mata ditutup ya..

Iman adalah seorang budak 
kecik yang berumur baru 3 
tahun ye kawan2..




no..no..noo..noo..
bukan gigirl ye...
aku antie auntie dia yang
suka make-over budak
kecik..so anak sedara 
pompuan da beso2..lagi
ada yang kecik pun dok
jauh..so dia lah mangsa 
aku..

rambut curl da tu panjang
pulak..memang ramai ingat 
demok Iman ni gigirl...
kadang mak dia layankan
aja bila g mana2 orang panggil
anak dia 'kakak'...hahahahaha..

tapi.. dengar suara barulah korang 
tahu langit tinggi ke rendah..
eh..apa kaitan dengan suara dia
pulak..hahaha..
suara besau! 
peberet Iman adalah Oreo setelah
for the first time aku bagi
dia makan..
ayat pertama keluar dari mulut dia
adalah..




iman                  : wooooWWWW!!! this is super
                          owesome!!

makcik aka aku : really??!! u like it??
                           ok next time kak wafa beli seguni ok??
                           kita makan oreo je takyah makan nasik.

semenjak dari itu, sang kancil pun selalu meminta biskut bernama Oreo atau jenis2 junk food, coklat n etc dekat sang buaya yang cantik ini...(dialog diatas adalah rekaan semata-mata..mana reti cakap omputeh budak ni, BM pun pelat2..miahaha)

tapi giler glamer u ollss...
menjadi kepantangan bila
aku ajak bercamwhore dengan
aku..amboi camwhore! kelas
kau!!

sanggup tolak oreo untuk ambik
gambar nie...pastu nak tengok n
nak ambik lagik..fuhh..law ada Fb 
budak ni...boleh stuck fb dia sebab
selalu upload gambar...

tetiba rindu kat budak demok
nie...last week baru jumpa kat Zoo
negara sebab bapak nya bawak
jalan2 sebelum balik ke Cuba semula.

keluar kereta kat tangan dah ada atomen
ultramannnn..kakak n abang dia sibuk pakai
topi yang ada kepala binatang ; panda n tiger
dia?? sori ye..katanya tak layan..ultraman 
dihatiku. Selain dari bear yang comel dipegang 
kat bawah ni..

maksudnya kat sini..iman seorang penyayang+manja(bear
dan juga penegak keadilan (ultraman)...hahahaha..
jom layan gambar dia!!

see..oreo..


the most happiest demok..

"auww..malulah..nape usha saya"


 hik2...flowers for u!!


"iman suka n sayang bear kecik ni..yang beso tu iman tak kesah"..eh..oreo again..


bear bulu da bersepai 


 im 2 years old!! "tapi i eksyen sebab x mau pandang cam..nampak cam candid!"


 nanges kau.. aku ada sekali! (1 tahun lebih umur time ni)

saya ada 2 batang je gigi bawah..


 5 months..

video

P/S: ni video umur 5 bulan..aku susun pic iman dari besar ke paling baby...haishh..kejap je da umur 3 tahun..
       maknanya aku semakin tua...ignore je suara sedap aku dalam vid ni...bye..

baek punya!!

taknak gempak pulak title post nie..
tapi apa yang gempak??
emm..emmm...
 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
actually im very sleepy
right now so i have no any ideas to 'merepek'
apa kat sini..nanti2 kita stoly molly ok..
esok class 8.30 a.m!! gigih aku bangun awal
esok..

so basically, title diatas adalah propaganda semata-
mata untuk mengheret kalian semua dalam kancah
permainan aku ni..hihihi..jangan mara haaaa....

p/s: nanti aku post yang cambest k!

Sunday, 4 December 2011

tomei nya fur lover....

hahaha...
tercapai jugak hasrat aku nak
tengok Puss in Boots yang ngade
tu! geram tengok sebab tomei 
sangat even u r so playboy...
hi3....kucing sweet talker...
luv u Puss!!
aih..kepada sume warga shah
alam, lepas nih takyah la drive 
jauh2 n hadap jem yg memang 
memenatkan+boring tu kan 
sebab da bukak mall baru!!
kat TTDI Shah Alam..
nama mall tu Space U8..
ow..this is the first eco mall
in Malaysia n the first cinema yang
wujud kat shah
alam...cinema MBO ni da buka tapi
buat masa sekarang aku dipahamkan tak banyak
shop lot yang open lagi sebab baru sangat
launchingnya..kira baby bornlah ni..
so kamu sume jom p serbu Space U8
lepas ni...

tapi paling best sebab....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
dari rumah aku just 10-15 minutes!!! wah...nikmatnya..
eh motip ko nak beriya...hik3....

oh title pasal Puss tapi masukkan iklan 
tak berbayar pulak dalam ni..
suka engkau lah wan oi....papai...

Friday, 2 December 2011

kucing pakai boot..


alalalala..comei nya puss in boots..
dia dok ajak2 aku..aku ni pantang
diajak..miahahaha..so jap
lagi nak pergi..tapi ntah ada lagi
ke tak sebab release on 24 nov..
now da 3 dis..law takda sebat jelah
citer papepon...ombak rindu ke..
mak aihhh!! jiwang siot..(fyi, aku ngn
dia tak pernah tengok citer jiwang)
kalau tengok pon aku suka tengok sorg2
kat laptop..boleh menangis macam aku lak
heroinnya..jadi produser malaysia jangan
lupa ambik aku berlakon..kompem banyak
menang award!!!! hahahhaha..
ok daaa.....

yuhuu...

lama pulak rasa tak post entry baru..
citer ada tapi aku rasa tak larat nak
tulis panjang2 sebab assignment aku
tengah bersusun cantik dalam list ni hah!

test italy, group assignment, test animation,
essay, report and bla..bla..bla....
arghh...makin nak habis sem 2 ni makin
berduyun pulak keje nya...

ok dalam pada berduyun-duyun keje..
aku sempatlah dalam 3 days dok kuar
tak ingat dunia..hahaha..
penat tak ingat ye! mak En.s ni boleh tahan
jugak kuat berjalan..kalah aku..
first day tu pergi giant sebab mak dia nak belikan
jajan sume untuk both of her son...banyak juga
belinya..(aku 'rajin' sangat, jadi pic takde)

da beli sume balik aku terlentang tido sume..
esok kuar lagi sebab nak g servis kereta yang da
berjalan 5000km...wah..lenjan abes2 ye..
so nak menunggu siap servis kat perodua tu adalah
within 1 and half hour..so g la jalan2 dekat tepi2 tu tengok
barang...
harap maklum time tu tengahari
buta..aku punya panas jangan cakap la..naik lemas
da dengan kepanasan kat Subang...selamat lah ada kedai cendol
peberet aku..pekena laksa penang! pergh memang terbaik..tapi
makan dalam keadaan belengas n panas...sabar je banyak2..
da tawaf satu Subang, barulah g amik kereta n kitaorang menuju ke Ikea.

En.S ni memang cerewet..kalau pasal personal stuff memang nak
simpan dalam box cantik, rak lawa2, sampaikan hanger baju pun
nak yang jenis kayu yang harganya (rm22.90) tak sampai 10 pon ok...
kalau aku kimsalam je lah..tak hingin mak beli mahal2 tu nok...

ke Ikea adalah dalam 2 jam...boleh muntah aku lama2 kat situ..macam-
macam jugaklah mengangkutnya..
shoe box 4 pieces (rm49.00)
rak tv yang comel 3 (harga aku tak ingat)
box kain besar 1 (dalam 30 lbh law tak silap)
hanger terlampau (rm22.90)
bekas sudu steel (rm9.90)

total dalam rm200 lebih..mak en.s yang bayar..tocei2!
da tu kitaorang g makan sebelum balik rumah...

esoknya kuar lagi..dalam tengahari..lokasinya adalah
zoo negara..abang aku pelawa join sekali..tapi last
year aku dah pergi so aku malas..aku tunggu abang
aku dan kroni yang lain keluar dari zoo..lama jugaklah tunggu
kan sampai sempat aku karok dalam kete dekat 10 lagu..
walaupun hakikatnya suara aku tak sedap..hahaha..selamat
sedor diri...

tunggu punya tunggu keluar jugak my fam dari zoo negara
tu..aku salam2 n abang aku bagi kasut Puma..
souvenir from Cuba...wahhh!!
aku da berbunga-bunga hati nie..warna light pink+white..
me like! comel taw...nanti aku tunjuk pic nye..berbulan
aku tunggu abang aku balik taw..dapat jugak kasut idaman gitew..!

da borak2 sikit, my fam cakap nak balik Kuantan cepat n salam2
En. Sam ajak ke KLCC jalan2..aku punya lah menyampah
pergi mall yang orang ramai macam sardin ayam brand..hurgh..
pening aku...da meronda-ronda tu aku ajak balik..
tapi alang2 lalu tepi Sogo kitaorang pon singgah..memang
sale menggila...sume orang cam zombie da shoppingnya..
aku tak beli pape sebab takda yang berkenan..dia nie
pulak nak beli selipar..tapiiii!! mahal melampau ok..rm170 lebih..
eii...tak berbaloi! so aku da wat muka kelat tak bagi die beli..
selamat ikut cakap..haha..tapi kalau bagi aku duit tu memang
aku beli 4 psg kasut ok!

da settle sume..kitaorang balik..tapi aku hangin betol dengan carpark
KLCC n Sogo sebab mahal melampau ye..kat klcc rm5.50 n sogo rm5.
wth........ok bayar jugak lah....
ni je la citer in this week..ok tata..

Tuesday, 29 November 2011

hijrah



gambar diatas dah 2 tahun..masa
anak saudara kahwin..aku rasa cute bila
tengok gambar ni....
ehhh...nape mata korang berdarah??! hahaha..
ok..citernya, aku saja letak
selendang atas kepala then terjadinya
gambar tersebut..p/s: rambut tepi aku
selebet atas dasar peluh yang tak hingat..maaf!

ok berbalik kepada story..
terfikir sejenak aku bila ramai suka
tengok aku berhijab..lagi2 mak aku..
katanya nampak manis pada pandangan
matanya..

terfikir lagi aku bila En.Sam mintak
aku berhijab bila sampai enviroment
baru..(maksudnya..kalau boleh berhijablah
dari sekarang tapi dia takut aku tak ready dengan
pertanyaan orang, pandangan n bla..bla..so
bila aku start dengan komuniti baru, mereka dikomuniti
baru akan kenal aku sebagai perempuan yang
mengenakan hijab for the first time sight)

ditambah lagi dengan rakan yang aku
rasa macam aku yang dulu bertudung
darinya tapi hari nie aku dulu nampak
dia bertudung..

niat da ada..hati kata ya tapi hasutan
syaitan direjam tu lagi kuat menghasut
aku supaya bila orang tanya bila nak
bertudung atau hati aku kata nak bertudung
tapi aku kata tak sampai serulah,
tak sedialah, bla..bla..n bla..........

difikir balik aku ada berjanji sebelum
tiba tarikh 17.07.2011 aku nak mula
berubah sebab aku rasa tetiba something
yang aku rasa nak berubah..tapi tu la..
tak jugak berlaku...
setan sume tu kan..

entahlah..aku banyak kali berangan-
angan dalam bilik sambil menggayakan shawl
yang aku suka beli tapi tak pernah pakai
keluar melainkan ada majlis tertentu yang
memerlukan aku berhijab..

buat pengetahuan semua, walaupun aku
tak berhijab tapi aku da pernah beli 4 helai
tudung/ shawl, syria eh macam2 lah!
itu setakat yang aku ingat lah..tapi sayang..
aku tak pernah mengenakannya...
sayangkan??

mohon diberi aku kekuatan dan sikit2
peluang supaya aku berada dijalan yang
diredhai...
pray for me! tq....











mak datin ...hakktuuiihh!

sweet like a choc!! i puji diri i..sila muntah darah...

last malay girl....huahahaha...






LAYANKAN SAJA AKU NIE.....hakuna matata...:)